Om oss

Onoma grundades 1996 i Fiskars bruk i Raseborg och är en av Finlands största konstnärs andelslag. Onomas 143 medlemmar antingen bor eller arbetar i Fiskars och representerar tiotals olika områden inom formgivning, konst och hantverk.

Andelslaget fick sin början då Fiskars Oyj Abp flyttade sin verksamhet bort från bruket och det behövdes en ny livsgnista. Bolagets dåvarande vice VD Inko Lindberg närmade sig ett flertal professionella inom kreativa branscher för att ta över de tomma utrymmena och förvandla dem till verkstäder, arbetsrum och ateljéer. Från det började en unik historia.

Medlemmarna i denna exceptionellt kreativa gemenskap förverkligar principerna för hållbar utveckling i sitt arbete och hämtar inspiration från den omgivande naturen, Fiskars fascinerande historia och dagens teknologiska innovationer.

Onoma producerar högkvalitativa sommarutställningarna som är de största årliga evenemangen i Fiskars bruk. Medlemmarna har också en egen butik och galleri, ONOMA Shop i brukets centrum på Nya Kasernen. Därtill driver Onoma också det internationella konstnärsresidenset Fiskars AiR som varit verksamt i 15 år.

to-top