Smash.Hit. Repeat

Makasiini, Fiskars
30.7.-20.8.2017

Kansainvälistä taidetta Fiskarsissa

Fiskarsin taiteilijaresidenssi tarjoaa taiteen ystäville kesän yllättävimmän näyttelyn. Smash.Hit.Repeat-näyttely esittelee lähes kaksikymmentä taiteilijaa kymmenestä eri maasta. Taiteilijaresidenssin ympärille on kymmenen toimintavuoden aikana kasvanut monipuolinen ja kiinnostava verkosto, joka sisältää kansainvälisesti arvostettuja, Suomessa ennen näkemättömiä taiteilijoita. Residenssin ansiosta heillä kaikilla on omanlaisensa suhde Fiskarsiin, Suomeen ja paikallisiin taiteilijoihin.

Kansainvälisten vieraiden lisäksi näyttelyyn on valittu joukko paikallisia taiteilijoita juhlistamaan yhtä residenssitoiminnan tärkeää aspektia; inspiraation, sattumanvaraisten kohtaamisten ja yhteistyön merkitystä sekä vieraileville että paikallisille taiteilijoille. Näyttelyn avajaisissa on tavattavissa myös tämänhetkinen vierastaiteilija, Kiinassa ylistetty nykytaiteilija ja kuraattori YuGao.

Näyttelyn teema Repeat on poikinut teoksia, jotka herättävät ajatuksia ja kysymyksiä niin taiteen tekemisen prosesseista, nyky-yhteiskunnastamme kuin digitalisaation mahdollisuuksista taiteessa.

Avajaisissa on tarjolla huikea elektromusiikin konsertti, josta vastaa kesäkuun vierastaiteilija, yhdysvaltalainen säveltäjä ja muusikko, David Dominique. Näyttelytyöryhmän jäseninä ovat toimineet kuvataiteilija Lulu Halme, taiteilija Ron Nordstöm sekä tuottaja Kati Sointukangas.

Näyttelyn vierailevat taiteilijat:

Sebastien Baverel/ Vincent Bonnefille (FR), Kesha Bruce (US), David Dominique (US), Maia Flore (FR), Mafune Gonjo (JP/SWE), Jun Itoi (JP), Aurore Le Duc (FR), Maria Lewis (SWE), Serge Marchetta (CA), Masha Ryskin (RU/US), Eva Vevere (LV), YuGao (CN)

Sekä paikalliset taiteilijaosuuskunta Onoman jäsenet:

Tarja Ervasti I Lulu Halme I Ron Nordström I Stefan Nyström I Deepa Panchamia I Maikki Pekkala I Marin Strebelle (BE)

Näyttely on avoinna Fiskarsin vanhassa Makasiinissa 30.7.-20.8.2017 joka päivä klo 11-18

Avajaisia juhlitaan 29.7.2017 klo 18-20.

to-top