Bibi´s Bazaar – Kreativt med garn

Bibi's bazaar, pic by Maija Toukolehto

Kupru Galleri
7.10.-26.11.2023
lö-sö 12-16

K U P R U  G a l l e r i
Bibi´s Bazaar – Kreativt med garn

Vårt vackra Kupru-galleri har öppnat som ett garnkonstutrymme. Utrymmet är öppet under perioden 7.10.-26.11.23. lör-sön 12-16. Vi erbjuder ett utrymme där du kan göra hantverk med garn eller skapa garnbaserade konstverk. Evenemanget riktar sig till Onoma-medlemmar och boende i Fiskars Bruk, men alla intresserade är välkomna, kanske för att lämna sin prägel på ett gemensamt verk.

Idén till basaren föddes som ett arv från Bi-Ba-produkten om de garner som cirkulerade i Fiskars Bruk. På 1980-talet anställde företaget, som fortfarande tillverkade stickade kläder på beställning, hemstickare i Finland och åkte ända till Stockholm för att ta mått och göra beställningar. Bland kunderna fanns Tove Jansson. Verksamheten försvann i takt med att massproduktionen och importen av textilier ökade under 1980-talet. Nu lever garnerna från Bi-Ba-produkten vidare kreativt i Bibi’s Bazaar.

Bibi’s Bazaar kommer att ta form och utvecklas under hösten. Den kommer att besökas av människor som arbetar med garn, och intresserade tillverkare kan komma för workshops eller förevisningar om tekniker, material och andra relaterade ämnen. Under basarens öppettider är det möjligt att köpa, sälja, byta och donera garn.

I gallerirummet kommer en samlingsutställning av gästbokstyp att äga rum, som alla besökare kan delta i.

Kom och skapa dina egna garnverk och konstverk fritt med dina egna material och tekniker. Delat material kommer också att finnas tillgängligt. Mer information om workshops, förevisningar och besök kommer att finnas tillgänglig under hösten via Brukets e-post och Onoma-kanaler.

Bibi kommer att sammanföra tillverkare, designers, beställare, slutanvändare och intresserade tittare.

Varmt välkomna!

Kontakt:

 

KUPRU GALLERIN: Kopparhammarvägen 5 F,  10470 Fiskars.

to-top