TuliValo 2019

Fiskars
2.11.2019-6.1.2020

TuliValo tuo valotaidetta keskelle pimeintä syksyä. Teoksia on tänä vuonna yhteensä kuudelta taiteilijalta, joista viisi on Onoman jäseniä.

Eeva-Kaisa Ailuksen ja Katja Örnbergin teos Nuorallakävelyä luo jännittävän tasapainoilun painavien metallielementtien ja keveiden narujen välille. Nuora on viritetty kahden puun väliin Fiskars-joen ylle ruukin keskustassa. ”Punaiset narut antavat viitteen mielikuvasta kuka esiintyy trapetsilla. Tavallisessa elämässä voi kokea tasapainoilun monien erilaisten tavoitteiden ja voimavarojen suhteen. Nuorallakävely on rohkeutta heittäytyä tuntemattomaan.” kuvailevat taiteilijat Ailus ja Örnberg. Teos sijaitsee Kuparipajan läheisyydessä.

Tekstiilitaiteilija Deepa Panchamian ja Robin Brandtin installaatio koostuu kangasveistoksesta ja elävästä valosta. Se on tehty sadoista kuutiomuodoista, ja valon geometriset muodostelmat kohtaavat kankaan kolmiulotteisen rakenteen. Teos asettuu Mustan salin lasikoppiin ja on nähtävillä ruukin katukuvassa.

Kesän alussa joenvarteen pystytetty, Fiskarsin Petteri Masalinin teos Kajo saa syksyn kunniaksi taakseen valonlähteen luoden tunnelman metsästä, jossa auringon säteet siivilöityvät puiden lomitse. Fiskars Village Art and Design Biennale -taidefestivaalin kävijöiden teokseen jättämät viestit kertovat tarinaa erilaisista onnenlähteistä, jotka loistavat nyt uudessa valossa pimeän vuodenajan ajan. Valon suunnittelu SAAS Instruments Oy. Teos sijaitsee vanhan paloaseman läheisyydessä.

Kuvataiteilija Sirpa Kolun Onoma Shopin valkoiseen galleriaan työstämä seinämuraali valaistaan vuorokauden ympäri koko TuliValo-tapahtuman ajaksi ja myymälän ollessa kiinni sitä voi tutkia ikkunan läpi.

Avajaismaljat nostetaan Ravintoja Kuparipajan Kulmassa 2.11. klo 19. Avajaisissa esiintyy Onoman jäsen, muusikko Olli Kari.

TuliValo-näyttelyn ovat koonneet Fiskars Villagen tapahtumapäällikkö Jouni Virtanen yhteistyössä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman esitystaiteilija Maija Mustosen ja näyttelypäällikkö Emilia Hännisen kanssa.

Raaseporissa vietetään 1.-3.11. Pimeää viikonloppua, ja TuliValo-näyttelyn avautuminen on myös osa tätä ohjelmaa!

to-top