TuliValo: Guerrilla Lighting FINLAND


21.11.-21.11.2020
16.30-18.00

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa tila haltuun valolla nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme. Valotempaus toteutetaan 20-40 kappaleella ladattavia käsivalaisimia ja valonkantajina toimivat vapaaehtoiset. Ryhmänjohtajat opastavat valonkantajaryhmiä ja valaistussuunnittelija suunnittelee valaistukset etukäteen. Kohteita valitaan 3 – 5 kpl ja niihin toteutetaan näyttävä valaistus, joka toteutetaan vain muutaman minuutin ajaksi. Valaisijoiden valmistautuessa seuraavaan kohteeseen katsojat saavat osallistua valomaalaukseen. Tapahtuma ikuistetaan valokuvina ja videona jos mahdollista. Guerrilla Lighting –valotempaus on hauska ja erilainen yhteisöllinen tapahtuma.

Fiskarsin Guerrilla -tapahtuman suunnittelevat ja johtavat valaistussuunnittelijat Tarja Ervasti ja Annukka Larsen. Dokumentoinnista vastaa valokuvaaja Antti-Jussi Rantala.

Valonkantajat ohjeistetaan tehtävään tapahtumaa edeltävänä iltana. Tapahtuman vetäjät esittelevät valaistuskohteet suunnitelmineen. Valaistusten toteutus harjoitellaan kohteissa illan pimennyttyä. Esitys alkaa lauantaina 21.11. klo 16.30 ja kestää noin puolitoista tuntia. Ryhmät kokoontuvat klo 15 kertaamaan suunnitelman ja siihen edellisenä iltana tehdyt tarkennukset.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut tai iltaisin p. 0505292874. Haemme noin 30 hengen joukkoa valonkantajiksi ja ryhmänjohtajiksi. Osallistujien tulee olla vähintään 15-vuotiaita. Muita edellytyksiä ovat säähän sopiva lämmin vaatetus, kohtuullinen keskittymiskyky ja hyvä mieli. Vapaaehtoisten osallistujien on välttämätöntä olla läsnä sekä harjoitus- että esityspäivänä (pe 20.11. klo 17 – 21, la 21.11. klo 15 – 18.30). Osallistujille tarjotaan välipala molempina päivinä.

to-top