Kiilto silmissä

Kulturhuset Ängeln, Katrineholm, Ruotsi
3.6.-8.8.2010

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden organisoima ja talven 2008 Fiskarsissa esillä ollut näyttely Kiilto silmissä kutsuttiin Katrineholmin Ängeln-kulttuuritalon kesänäyttelyksi.

Kokonaisuus keskittyy suomalaisiin koruteoksiin, joiden perusideana on huumori. Mukana näyttelyssä on kutsuttuina 18 suomalaista koruntekijää, jotka esittelevät töitään teeman ympäriltä. Jokainen mukanaolija tuo näyttelyyn oman persoonallisen näkökulmansa alkaen tarantinomaisesta road movie -romantiikasta (Pyry Tamminen) aina avaruuden syliin (Janna Syvänoja).

Tekijät edustavat monipuolisesti suomalaisia koruntekijöitä, mukana on sekä muotoilijoita, käsityöläisiä että pääsääntöisesti korutaiteen osa-alueella työskenteleviä. Näyttelyyn kutsutut ovat ammattilaisia, jotka ovat töidensä kautta tahoillaan saaneet kansainvälistä tunnettuutta ja tunnustusta. Näyttelyssä on haluttu hakea saman teeman alle erilaisista taustoista tulevien tekijöiden tulkintoja. Yhteiseksi nimittäjäksi muodostuu merkityksellisen sisällön ja laadukkaan työn tuottaminen kiilto silmissä.

Huumori on teemana melko harvinainen korutaiteen tai -muotoilun kentässä. Kiilto silmissä -näyttely esittelee korutaidetta nimenomaan tästä näkökulmasta. Näyttelyn nimi voi tarkoittaa monta eri asiaa, timantin, rahan, metallin tai jopa hullun kiiltoa. Kysymys on tunnetilasta, intohimosta, huumorista.

to-top