Hidden – aistien muodot

Exhibition logo, text Hidden

Kuparipaja
22.5.-4.9.2022
joka päivä klo 11-18

Kesänäyttelymme lähestyy moniaistisuutta taiteen, muotoilun ja käsityön keinoin.

Kaikessa mitä teemme ja koemme, olemme yhteistyössä aistiemme kanssa. Tiedostaen ja tiedostamatta. Kun jokin tärkeä aistimme hiipuu, särkyy, häviää tai muuten temppuilee, tulevat toiset aistit avuksi korjaamaan kokonaisuutta. Silloin huomaamme kuinka moniaistisuus toimii ja on täydellinen kokonaisuus ihmisen henkisen ja fyysisen toiminnallisuuden ja tasapainon kannalta. Tätä täydellistä kokonaisuutta on monenlaista. Sen yksilöllisyys ja uniikkius on hyvin kiehtovaa.”

Nopean digitalisaation tuomat muutokset aistikokemuksiimme sekä viime aikojen fyysinen ja henkinen eristäytyminen ovat herättäneet meissä tarpeen käyttää aistejamme kokonaisvaltaisemmin. Kaipaamme aistikokemuksia ja niiden herättämiä ajatuksia. Koen näyttelyn teeman erityisen ajankohtaisena juuri nyt.” – Laura Sarvilinna, Hidden-näyttelyn kuraattori.

Taiteen ja luovan työn tekijät toimivat vahvasti materiaalinsa määrittämien aistien maailmassa. Hidden-näyttelyssä tekijät pohtivat eri aistien merkityksiä ja mahdollisuuksia omassa työssään. Entäpä taiteen tulkitsija tai esineen käyttäjä? On monesta tekijästä kiinni, miten teoksen tai esineen kokee ja aistii. Usein tulkitsija on kuitenkin vahvasti teoksen tai esineen tekijän johdateltavissa.

HIDDEN -näyttely on osa Fiskars VillageArt & Design Biennalea, jonka toteuttavat yhteistuotantona Luovi Productions ja Onoma. Pääyhteistyökumppanina toimii Fiskars.

Seuraa meitä Instassa!

OPASTUKSIA MONENLAISILLE KOKIJOILLE

Näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua teoksiin omassa rauhassa tai oppaan kanssa. Näyttelyssä on pyritty ottamaan huomioon kävijöiden moninaiset tarpeet ja tarjolla on opastuksia useaan makuun. Kesän edetessä myös opastusten kirjo laajenee ja kehittyy. Hidden-näyttelyssä työskentelee yhteensä kymmenen opasta, joista jokainen luo omanlaisensa elämyksen kävijöiden koettavaksi. Näyttelyteoksiin voi tutustua kuvailutulkatulla kierroksella, keskustellen tai intensiivisellä lyhytopastuksella. Tarjolla on opastuksia niin ryhmille kuin yksittäisille kävijöillekin. Verkkokaupassa voi tutustua kaikkiin Fiskars Village Biennalen opastusvaihtoehtoihin ja samalla ostaa liput ennakkoon.

MEILLÄ KÄY MUSEOKORTTI!

Onoman näyttelyihin pääsee tästä kesästä lähtien sisään museokortilla. Museokortti toimii kesällä 2022 kaikkiin Fiskars Village Biennalen näyttelyihin.

Hidden-näyttelyn taiteilijat, muotoilijat ja käsityöläiset 

Aapo Repo
Anna Ulff
Annatuuli Saine ja Ulla-Maija Alanen
Annika Lintervo, Inka Yli-Tepsa, Hermanni Yli-Tepsa ja Tuukka Haapakorpi
Antrei Hartikainen
Anu Mykrä
Anu Tuominen
Beili Liu
Camilla Moberg
Eija Koski ja Ananya Tanttu
Elina Brotherus
Elina ja Klaus Aalto
Elle Valkeapää
Grönlund-Nisunen
Hemmo Honkonen
Jaakko Pakkala
Jenni Ahtiainen
Jenni Mikkonen
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen
Kari Hannola
Karin Widnäs
Katriina Haikala
Kustaa Saksi
Laura Merz ja Rudi Merz
Saarits & Sippola
Lulu Halme
Mafune Gonjo
Mattila & Merz
Naoto Niidome & Nathalie Lautenbacher
Pekka Ijäs, Eero Alho ja Risto Musta
Petri Eskelinen
Renata Schrim (Jakowleff)
Riitta Talonpoika
Ron Nordström
Sonja Löfgren-Birch
Tero Kuitunen
Theresa Storbacka
Timo Junttila
Tuulia Penttilä

Hidden-näyttelyn työryhmä 

kuraattori Laura Sarvilinna
näyttelyarkkitehti Elina Aalto
graafinen suunnittelija Ilkka Kärkkäinen
hankesuunnittelija Tuulia Penttilä
näyttelypäällikkö Susanna Louneva

 

Näyttelyä ovat tukeneet:

 

to-top